Els perills de les tecnologies de la informació

Les tecnologies de la informació, comunicació i relació avancen a un ritme vertiginós a través d’instruments tecnològics cada vegada més sofisticats que alhora estan totalment immersos en la nostra quotidianitat. Tot plegat ens aporta avantatges: ningú discuteix la utilitat dels mòbils, d’Internet o d’altres aparells. De fet, poques persones sabríem viure actualment -almenys en l’esfera laboral- sense mòbil i bústia de correu electrònic.

Tot plegat ens ha de fer veure que cal insistir en l’educació sobre el seu ús. Els nostres fills són autèntics usuaris de totes aquestes autopistes i xarxes que interactuen entre elles. I és per aquest motiu que pares i mares hem d’estar familiaritzats amb aquesta realitat.

Us donem algunes pautes que ens poden seu útils a casa:

Ubicar l’ordinador, el videojoc i altres productes tecnològics en espais comuns o, almenys, que no afavoreixen l’aïllament. A l’habitació no ens permet saber si dorm o està jugant al videojoc.

Transmetre un discurs de responsabilitat, moderació i prudència sobre el seu ús.

Definir unes normes clares d’ús: un horari, un temps màxim cada dia per exemple.

Conèixer per quins continguts es mou els nostre fill/a. A quins jocs juga? A quines webs es connecta? Així ho podem controlar en funció de l’edat.

Detectar pràctiques d’assetjament i descontrol econòmic.

Senyals d’alerta: deixa de fer els deures per jugar, baixa el rendiment a l’escola,  té son els matins perquè ha jugat fins tard, no surt de casa, no queda amb els amics com abans…

Davant qualsevol dubte o més informació, podeu contactar amb nosaltres.